Voetreflexbehandeling

Een voetreflexbehandeling bestaat uit een reeks van behandelingen gericht op specifieke zones op de voet. Deze behandeling is geschikt voor mensen met specifieke klachten, zowel lichamelijk als geestelijk. Door middel van het uitoefenen van druk (door duimen en/of knokkels) op de voetzones, die corresponderen met de zone waar de klacht zich manifesteert, wordt geprobeerd blokkades op te heffen die de klacht kunnen veroorzaken. Voetreflextherapie is een natuurgeneeskundige therapie. Wat wil zeggen dat het lichaam wordt ondersteund in het natuurlijke proces van zelfherstel.


Sportmassage

Deze massage is met name gericht op het stimuleren van de stofwisseling in de spieren. Afvalstoffen hopen zich op in de spieren. Om de afvoer van die afvalstoffen en de doorbloeding van de spieren te stimuleren, worden zowel strijkende als knedende bewegingen toegepast op de spieren.

Deze massage is met name geschikt voor mensen met klachten als spierpijn of stijve spieren als gevolg van bijvoorbeeld sport, werk (statische houdingen) of stress.


Ontspanningsmassage

Deze massage is met name gericht op de ontspanning van de spieren. Hierbij worden dezelfde technieken toegepast als bij sportmassage, maar minder diepgaand en in meer rustige bewegingen.

Deze massage is met name geschikt voor ontspanning en het verlichten/voorkomen van symptomen van stress.


Voetmassage

Omdat er van de voeten veel gevraagd wordt, geeft een voetreflexmassage vaak net zo’n ontspannend effect als een lichaamsmassage. Opvallend is dat het naast de lichamelijke ontspanning, ook een sterk ontspannend effect heeft op het hoofd.

De behandeling duurt een half uur tot drie kwartier en is gericht op de voeten en de onderbenen, inclusief de knie. Een weldaad voor lichaam en geest.

Deze massage is geschikt voor iedereen.


Stoelmassage

Een stoelmassage wordt gegeven op een speciaal daarvoor ontworpen stoel. Deze vorm van massage wordt door de kleding heen gegeven. De massage heeft een preventieve werking op gezondheidsklachten en bewerkstelligt in korte tijd een ontspannen en energiek gevoel. Een ideale vorm van massage op de werkplek met voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever.

De voordelen van stoelmassage op een rij:

  1. lage drempel - men hoeft niet uit de kleren en de zittende houding wordt vaak als zeer comfortabel ervaren;

  2. korte duur van de massage - 15 tot 20 minuten;

  3. preventieve werking - stressrelease/voorkomen van RSI-klachten;

  4. financieel voordeel bedrijven - onder bepaalde voorwaarden kunnen de kosten van stoelmassages worden opgevoerd als bedrijfskosten (zie handboek loonheffingen 2014)